Over de start-up van Yosie

Motivatie om Yosie op te starten

De tijd waarin we leven rondom de uitbraak van COVID-19, resulteerde in meer vrije tijd, wat automatisch zorgde voor meer creativiteit. We zijn al ruime tijd enorm fan van het gebruik van (geur)kaarsen, maar het ontwikkelen van eigen geuren die precies zijn wat we zochten, was een idee wat ontstond door zelf uit te proberen. Daarnaast speelden we al langer met de wens om een eigen onderneming te starten. We zijn enorm blij en trots dat deze droom nu werkelijkheid is geworden.

Ook zijn niet alle kaarsen op dezelfde manier gemaakt. Er is een groot aanbod van verschillende kaarsen, het grootste deel van het aanbod van kaarsen op de markt is gemaakt van paraffine. Hoe meer onderzoek we deden om mooie, heerlijk ruikende,  milieuvriendelijke en gezonde kaarsen te maken, hoe enthousiaster we werden.

Uitdagingen

Als je nog nooit kaarsen hebt gemaakt, realiseer je je niet dat er zoveel te leren valt! Het proces van de ontwikkeling van onze geurkaarsen is niet eenvoudig. De nodige uren aan informatie verzamelen en rekenwerk zijn betrokken bij het productieproces. Voor het vinden van de juiste was, olie, lonten en verhoudingen hebben we heel wat uren besteed.

Uniek

Ons motto is: “als je iets doet moet je het goed doen”. Natuurlijk hadden we voor een goedkopere was of olie kunnen kiezen, een niet gouden blikje kunnen kiezen, waardoor het gemakkelijker en voordeliger zou zijn geweest om kaarsen te produceren. Maar we willen dat onze producten onderscheidend zijn ten opzichte van de andere kaarsen die er op de markt zijn.

Door

Wie zitten er achter Yosie? Wij, Marnick van den Brand en Demi van der Vorst zijn samen gestart met Yosie. We wonen in Berkel-Enschot samen met onze Cockapoo Millie en dochtertje Romee. Naast onze fulltime banen zijn wij in onze vrije tijd druk bezig met Yosie. We zijn dan bezig met het doen van inkopen, het maken, labelen en verpakken van de kaarsen, bestellingen verzenden en de administratie. We besteden veel zorg, tijd en aandacht aan het totale proces; van productie tot aflevering.

Over de start-up van Yosie
Terug naar blog