Candle Care

Yosie kaarsen zijn uniek handgemaakt met natuurlijke houten lonten en kunnen af ​​en toe andere brandeigenschappen vertonen dan andere kaarsen. Hier vind je tips over de veiligheid en verzorging van onze kaarsen voor een optimale beleving.

  1. Laat de wax goed smelten

Het is belangrijk om de kaars te laten branden tot de wax aan de rand van het blikje gesmolten is voordat je de kaars dooft, om tunnelvorming te voorkomen. Als er wax aan de rand van het blikje blijft zitten, zal de houten lont op den duur gaan ‘verdrinken’ en kan je niet van de maximale branduren van jouw Yosie kaars genieten.

De hoogte van de vlam kan van tijd tot tijd variëren. Soms lijkt het alsof de kaars bijna uitgaat, maar dit is normaal. Ook wanneer er een kleine vlam is, blijft de kaars branden en zal de vlam vanzelf weer groter worden.

  1. Houd de kaars in het zicht en uit de tocht

Plaats een kaars altijd op een vlak, hittebestendig oppervlak en uit de buurt van kinderen, huisdieren, ontvlambare materialen en andere hittebronnen. Laat een brandende kaars nooit onbeheerd achter en plaats brandende kaarsen minstens 10 cm uit elkaar. Bescherm altijd het oppervlak waar de kaars op staat en houd kaarsen uit de buurt van brandbare voorwerpen, het zonlicht, hete temperaturen en tocht of eventuele luchtstromen. Hierdoor kan er roetvorming ontstaan of kan de kaars gaan flikkeren.

Verplaats de kaars nooit wanneer deze brandt of wanneer de wax gesmolten is. Raak, voor uw eigen veiligheid, de kaars alleen aan wanneer deze gedoofd is en de wax volledig gestold is.

  1. Trim de houten lont op tijd

De houten lont dient vóór elk gebruik tot zo’n 3-5 mm getrimd te worden. Indien de vlam hoger dan 25 mm wordt of de kaars rook gaat afgeven dient de kaars weer getrimd te worden.

Wanneer de houten lont getrimd moet worden, doe je dat wanneer de kaars gedoofd en de wax gestold is. Breek de lont voorzichtig af en zorg ervoor dat de kaars geen stukjes lont, lucifer of andere brandbare objecten bevat.

  1. Brand de kaars niet te lang

Brand een kaars nooit langer dan 4 uur aaneengesloten. Doof de kaars als deze rookt of de vlam te hoog wordt. Om de vlam te doven adviseren wij om een kaarsen dover te gebruiken, blaas de kaars niet uit.

Het niet opvolgen van deze instructies kan brand, gevaar of letsel tot gevolg hebben. Bij vragen over het branden van onze kaarsen, neem dan contact met ons op.

Candle Care
Terug naar blog