Alles over geurnoten

Ons aanbod bestaat uit diverse heerlijke geurkaarsen, ieder met een eigen kenmerkende geur. Online kan je deze natuurlijk niet ruiken, daarom helpen we je graag met een uitleg over geurnoten, zodat je zeker weet dat je een lekkere geurkaars koopt die bij jou past.

Er zijn 3 dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kaars: de topnoten, hartnoten en basisnoten. Door de combinatie van deze geurnoten ontstaat een geur met verschillende lagen.

Topnoten: Dit is de sterkste geur die je ruikt als je het blikje opent. Het zijn levendige maar vluchtige geuren, deze vervagen namelijk ook het snelst.

Hartnoten: Terwijl de topnoten vervagen bloeien de hartnoten op, deze vormen de kern van de geurcompositie. Hierdoor blijft een deel van het aroma van de topnoten behouden, terwijl er ook nieuwe geuren worden geïntroduceerd. Deze gaan langer mee dan de topnoten.

Basisnoten: De basisnoten zijn de laatste die verschijnen, maar vormen de basis van de geur. De geur van de basisnoten rondt de geur volledig af. Dit helpt om lichtere noten te versterken en tegelijkertijd meer diepte toe te voegen. De basisnoten verdampen langzaam, maar de geur wordt na verloop van tijd rijker en zwaarder.

Hopelijk kan je met behulp van deze informatie bepalen hoe elke kaars ruikt. Weet je niet welke kaarsen je moet kiezen?
Neem dan contact met ons op en we denken graag met je mee!

Alles over geurnoten
Terug naar blog